Milkamanija – moraš probati sve – recenzija prvih 4 – mliječna, oreo, karamela i triolada :)

milke main picture for blog

Hello……shy-onion-head-emoticonda malo predahnem od uobičajenih recenzija vrijeme je da napišem nešto za svoju novu temu – Recenzije slatkiša, grickalica i ostalih finih stvarčica ……te sam ovaj puta odlučila zasladiti post sa mojom apsolutno najdražom čokoladom – Milkom. Kod nas doma mora uvijek biti nešto slatkog ili za grickati, očito dolazim iz takve obitelji, ali najdraža nam je Milka – koje sam također počela skupljati da su Pokemoni, zato sam odlučila svoje postove o njima jednostavno nazvati Milkamanija – moraš skupiti sve.lol

Također primjerci sa slike su već odavno nestali, a dok ja uspijem natipkati o njima, nove koje sam kupila, i čije fotkice su na kraju posta su također već blizu istrjebljenja….većinom kupujem 300 gramske, i ovo je samo za 2 osobe. Da, znam, jedemo previšeeee slatkog….ali, ovo je Milka…….kako joj možete reći ne?wow1-onion-head-emoticon

Milka je tvoj vjerni pratioc nakon lošega dana, kao deseert, dar, dio ukusnih kolača ili slastica, jedini vjerni prijatelj koji nas razumije za vrijeme PMS-a, popravlja prijateljstva i veze, zalogaj u pola noći samo zato jer baš vam se sad jede nešto slatkog iako bi bilo pametnije da idete spavati……..Milka jednostavno ima tu misterioznu moć izmamiti vam osmijeh na lice…..koliko god vam dao bio loš.love-onion-head-emoticon

Možete ih kupiti gotovo u bilo kojem dućanu – iako u većim trgovačkim centrima ima i veći izbor, često su na akcijama što je pre- pre – dobro. Ne samo zato jer ulovite 300 gramsku Milku za 14 kn nego jednostavno kupite više njih i potrošite puno više novaca nego da sam otišla po samo jednu, ali se definitivno isplati.

Kupovanje Milka proizvoda ponekad može biti …….brutala. Ili vam uzmu zadnji komad ispred nosa, ili dok dođete više nema, a prodavači su jednostavno prelijeni napuniti police, od čega mi se Kauflandova ideja uvelike sviđa dok jednostavno dovuku cijelu paletu sa kutijama Milka koje stave na akciju i navalite.chocolate onion

Prošli put dok sam išla tamo po čokolade skoro sam završila u samoj polici jer , naravno, Milke su bile na akciji i dok sam ja kopala po polici koje ću sve uzeti dojurila je neka namrgođena gospođa, doslovno me odgurnula proć i uzela cijelu jednu 300 gramsku Milku…..i odjurila dalje ko pazinski puran noseći tu jadnu čokoladu da svi vide………stvarno, wtf momenat.water onion

FUN FACTSdjedica

Milka se nalazi u vlasništvu Kraft Foods, a sa nama je više od 100 godina. Osnovana je u Švicarskoj oko 1901 godine i ime je vjerojatno dobila od riječi Milch i Kakao …iako postoji i verzija da je ime dobila i od hrvatske operne umjetnice Milke Trnine, ali mislim da je prva teorija jednostavno više cool.

Veliki dio čokolade proizvodi se u Njemačkoj, a poznata je po svojem ljubičastom pakiranju i ljubičastoj kravici koju svi dobro znamo. Godišnje se proizvode 110.000 tona različitih Milki.shock2-onion-head-emoticon

Proizvodnja Milke odvija se u nekoliko država – Austrija, Njemačka, Poljska, Bugarska, Slovačka i Rumunjska.

Osim Milka čokolada, ima još i puno drugih proizvoda, poput pralina, keksa sa punjenjem, Milkisa, Crispella, bombonjeri , ….iako nisam sigurna koliko ih je točno, preko 35 sigurno.

Ovdje se nalazi službena stranica Milke –

http://www.milka.com/

A možete ih potražiti i na hrvatskoj Facebook stranici –

https://www.facebook.com/milkahr/?fref=ts

milka oreo 1

  1. MILKA OREO ČOKOLADA

Mliječna čokolada s alpskim mlijekom – s mliječnom kremom okusa vanilije (38%) i keksom s kakao (16%)   – za 300 grama

SASTOJCI: šećer, biljna ulja (palma, palmine koštice), pšenično brašno, obrano mlijeko u prahu, kakaov maslac, sirutka (u prahu) iz mlijeka, kakaova masa, mliječna mast, kakaov prah smanjene masti, pšenični škrob, glukozni sirup, emulgatori ( sojin lecitin, lecitin suncokreta), pasta lješnjaka, tvari za rahljenje / sredstva za dizanje tijesta (kalijevi karbonati, amonijevi karbonati, natrijevi karbonati), sol, arome. Mliječna krema sadrži 7.5% obranog mlijeka u prahu. Može sadržavati drugo orašasto voće/plodove. 

CIJENA: oko 28 kn – često na akcijama po 15 kn, 100 grama – oko 9 kn

Pa, krenimo sa jednom od mojih favorita i najfinijih čokolada, a to je Milka Oreo. Iako sam se dugo opirala ovom okusu jer sam malo čudna osoba i ne volim miješane stvari – npr, kekse u čokoladi ili voće, žele i slično – samo zato jer one koje i probam stvarno nemaju dobar okus – ova me oborila odmah na prvu kockicu.

Jednom prilikom dobila sam malu Oreo  na dar – ljudi su se naučili da me jednostavno debljaju čim stignu te odlučila probati, naravno, čokolada je….i Milka…..ali, iskreno nisam očekivala da će biti toliko dobra. Ne moram ni dodati da je cijela čokolada nestala za par minuta.creepy onion

Ovo je definitivno jedna od najboljih čokolada što se tiče miksa sa keksima – probala sam neke druge, ali nisu me opće oduševile – ili je previše keksa, ili ih opće nema, ili to sve skupa nema nikakvi okus, nekako umjetan.

Milka čokolade također imaju i dobro pakiranje te ih je uvijek lako otvoriti – pa ne uništite cijelu ambalažu tijekom pokušaja da dođete do čokolade stoga se može i lijepo natrag upakirati te ne omekša ako dulje vremena stoji – što je svakako ekstremno rijetki slučaj kod mene doma. Miris je stvarno primamljiv.

Milka Oreo ima stvarno dobru razrađenu formulu i ne znam koji dio je bolji – sama čokolada, mliječni dio ili oreo kekse. Razlika između malog pakiranja čokolade i 300 gramske jest u količini oreo keksa, kao što možete i vidjeti na fotkici. Manja ( na fotkici desno) sadrži komadiće oreo keksa dok 300 gramska  (na fotkici lijevo i ispod ) ima cijeli sloj oreo keksa u sredini – i obje su odlične.

milka oreo 2

Čokolada je dosta kremasta i topi se u ustima, mliječni dio je bogat, nije presladak – iako ja volim jako slatke stvari i redovito šokiram ljude dok stavljam po pet vrećica u kapućino …samo zato jer me više sram dodati još jednu ili dvije. …sigh onion

Oreo kekse su taman, hrskave, ukusne, nisu suhe, ili jako tvrde da zube polomite na njima, imaju svoj okus koji se odlično uklapa u čokoladu. Trenutno ne znam koja mi je bolja – u manjoj se više osjeti mliječno punjenje, u većoj se više osjete oreo keksi – meni su fine obje verzije.

Nije bez razloga proglašena najboljom čokoladom godine. Mala oreo ima 100 grama i cijena joj je  oko 9 kn dok velika čokolada ima 300 grama i cijena joj je oko 28 kn, ali često se nalaze na super akcijama.

Ponekad je najbolje dan započeti sa kockicom ( ok, par kockicalol…..) omiljene Milke uz šalicu kave, kapućina, čaja ili što god je vaše favorit. Također možete biti prilično kreativni u upotrebi Milka čokolada u pripremanju kolača, sladoleda, milkshakea, raznih keksi, brownies, gdje god ih stavili ……svuda se odlično uklope.

milka oreo kalorije

Još jedna smiješna pričica jest da smo kolega i ja nakon posla otišli kupiti čokoladu jer smo cijelo jutro pričali o tome i jedva čekali da dođemo do dućana. Naravno, vani ga je pržilo ko ludo pa ideja sa čokoladom je bila daleko od pametne jer se čokolada topila i na policama. Uzeli smo 300 gramsku Milku Oreo – jer što je mala čokolada za dvije osobe – iako je bila rasprava pa ne možemo mi to sami pojesti odjednom,. On me vozio doma – nekih 25 minuta – i dok je on morao paziti na cestu ja sam mudro se tovila sa svojim dijelom Milke, jer je bilo jako vruće, još gore u autu i uskoro bi vam trebala slamčica za srkanje čokolade.

Na kraju je morao stati na pol puta jer se čokolada počela jako topiti i nije bilo druge nego ju je morao jesti kao sendvič …..dok sam ja umirala od smijeha na njegovo gunđanje, zadnji dio je već bio u tekućem stanju. Tako da…….možete ju jesti i kao sendvič, mi smo probali..look onion…..iako sam kasnije slušala još danima kako sam ga usosila……..i trebalo mu je paket maramica da počisti tekuću čokoladu. ….to je bilo zabavno.

OCJENA 5/5loveeeeee onion

Milka Oreo je trenutno meni jedna od top 5 najboljih čokoladi koje sam ikad probala, ima odličan omjer ukusne čokolade, mliječnog punjenja i hrskavih oreo keksi koji daju savršeni okus.

Naravno, problem je otvoriti čokoladu i pojesti samo par kockica……ali, čokolada je također zdrava te pomaže i kod migrena – nešto sa čime ja imam velikih problema pa se tješim da je i to razlog zašto se utapam u njoj . (naravno……..čokolada koju trebate jesti je ona sa velikim udio kakaa u sebi, ali psssssssssssst……tap tap)

milka triolada main

2. MILKA TRIOLADA

Triolada mliječna čokolada sa alpskim mlijekom (33 posto), bijelom čokoladom (42 posto) i tamnom čokoladom (25 posto)

SASTOJCI: šećer, kakao maslac, kakao masa, obrano mlijeko u prahu, sirutka u prahu, mliječna mast, emulgator (sojin lecitin), pasta lješnjaka, aroma

CIJENA: oko 28 kn

Budući da sam neke stvari već napisala gore – malo ću skratiti za ostale.

Triolada milka čokolada od 300 grama izgleda malo drugačije nego obične čokolade jer me dijelom podsjeća na trokutaste puzzle. Napravljena je od tri kata koji su podijeljeni u male trokute i sa slatkim otiskom milka natpisa i kravice na njima, trokuti su poredani tako da se podloga ispod itekako vidi.

Ovu čokoladu sam trgala na te trokutiće, ali je okusom prilično zagasita i iako imam namjeru pojesti cijelu čokoladu odjedom – bar manje, ovu sam uvijek uspjela pojesti tek po dva rebra. Najboljeg je okusa dok se počne topiti u ustima i sva tri okusa se spoje.

milka triolada 1

Meni nekako pašu slatkiji okusi – poput Milke Orea, one s jagodama, drugim keksama, i sl…ova mi je nekako bila mrvicu …..zagasita, manje slatka, pogotovo jer ima dosta veliki udio tamne čokolade koja onda nekako priguši ostalo, tako da se ništa posebno ne ističe.

Mliječni dio je priličnomstandardan, bijela čokolada nije baš slatka niti pretjerano kremasta dok je tamna čokolada dosta zagasita i zasitna.

Ova čokolada ima lijepo pakiranje, dobre sastojke, predivnu prezentaciju same čokolade – ali okus mi nekako nije dovoljno sladak – što je za sve druge koji ne vole tolko šećera upravo super. Također tamna čokolada je zdravija, ali i zasitna pa nećete pojesti cijelu.

Dosta je tvrda i nekako mi vuče na milka – sendvič. lol

OCJENA 4.4/5

Ipak, dobila je dosta visoku ocjenu zbog prezentacije i pakiranja te formule koja ima potencijala, ali ko da još nešto fali…….nešto što bi se istaknulo u okusu same čokolade. Ovako je triolada – sa mliječnim postotkom, bijelom i tamnom čokoladom – ali nijedna se posebno ne ističe okusom, niti slatkoćom.

milka karamel 2

3. MILKA KARAMELA

Mliječna čokolada s alpskim mlijekom i krem punjenjem okusa karamele

Zlatni sjaj neodoljive tekuće karamele koja se savršeno topi i nakon prvog zalogaja izvire iz tvoje omiljene, nježne čokolade, uvest će te u potpuno novi svijet uživanja u slatkom Milka zadovoljstvu.

CIJENA:oko 28 kn

SASTOJCI: slični ko i ostale Milka čokolade sa tek malo izmijenjenim okusom

Ova čokolada je napravljena sa malim debelim jastučićima čokolade u čijoj se sredini nalazi punjenje sa karamelom. Sad, ta karamela je meni također malo prezagasita i za mene nije dovoljno slatka. Također treba ju držati na hladnom mjestu – ali onda se malo okus mijenja te je više gorkija. Finija je jako je na sobnoj temperaturi tako da je unutra karamela mrvicu topiva – ali ………ne previše, jer će se na malo većim temperaturama iscijediti van iz ambalaže. gaah misery

milka karamela 1

Ova čokolada je dosta podložna lomljenju i trganju što na kraju uzrokuje cijeđenje te karamele van pa prije ili poslije završite cijeli zaljepljeni u nju. Karamela je dosta reska i ponekad me ova čokolada na neku slabiju verziju kave – čega baš i nisam fan, ali same karamele ima dosta unutra pa ju nećete trebati tražiti sa povećalom.

Jedina dobra stvar jest da ju bar nećete cijelu pojesti odjednom……valjda.

OCJENA 4.2/5

Ova čokolada je za mene malo prezagasita i reska, upravo radi te karamele koje me ponekad vuče na okus kave. Ima ok okus, ali još ni sama nisam odlučila da li mi se sviđa ili ne…….pogotovo jer ju malo teže nositi nekud sa sobom ili jesti negdje kad se ta karamela na kraju počne cijediti van.

milka mliječna main

4. MLIJEČNA MILKA

Mliječna čokolada s alpskim mlijekom  – kakao dijelovi 30 % i mliječni dijelovi 18 %

CIJENA: 80 grama oko 8 kn, 300 grama oko 28 kn

Ovo je klasika od Milka čokolada. Toliko smo se već naučili na razne okuse i punjenja da zaboravljamo na ovu običnu mliječnu čokoladu te je u svojoj kategoriji još uvijek dobra čokolada.

Kockice su debele, čokolada ima puno kakaa i nije toliko slatka – podijeljena je na obične kockice sa Milka natpisom. Ova čokolada je dobra zamjena dok radite neke kolače ili poslastice – pogotovo ako ste opsjednuti sa Milkama.

milka alpine milk 1

Okus joj je prilično dobar, s vremenom sam isprobala puno mliječnih čokolada – jer prije nismo ni imali stotine okusa, ali ova ima prilično dobar omjer kakaa i mlijeka, iako bih mrvicu voljela da je malo slatkija i nije masna, tvrda je i nije baš kremasta.

OCJENA 4.4/5

Jedna od finijih mliječnih čokolada sa dovoljnim udiom kakaa i mlijeka koji zapravo i ima okus na čokoladu, a može ju se koristiti i za pripremanje ostalih slastica.

Jednom kad upadnete u svijet Milka proizvoda teško ćete gledati na sve druge čokolade sa istim kriterijama, naravno to ne znači da ne jedem i ostale, sredit ću što god mi dođe na stol……možda baš ne čokoladu sa brusnicom, iako mom ocu ni ta ne smeta, a sredim i čokoladu za kuhanje kada nema ničega drugoga u blizini.lol

Ali, ne zavaravajte se, ako jedete previše Milki, udebljati će se…….vjerujte mi, govorim iz iskustva. Ne samo da sam ja uspješno nabrala par kila gore, nego sam udebljala i nekoliko osoba oko sebe……i nisu sretni …….ali, Milka je Milka…….moraš skupit sve. Umjesto da izbacim slatko na neko vrijeme i počnem se više kretati, ja odlučim pokrenut novu temu sa recenzijama, testiranjem i kupovanjem svake vrste čokoladnih slastica ili grickalica…..moja logika. ……ženska logika……i škorpionska logika.tap tap

Eto, toliko u ovom postiću o 4 vrste Milka čokolada, imam dojam da ste sad vjerojatno dobro ogladnili, budući da smo njih već smazali kupila sam još 3 njih – ali dok ja natipkam o njima ostala je zasad još jedna. Iako sam dosad se držala svojih favorita i kupovala pretežito iste – mislim da ću se baciti na projektić i probati skupiti ih čim više i isprobati čim više proizvoda – iako mislim da svi proizvodi nisu dostupni kod nas te morate dobro tražiti po različitim trgovinama dok ne ugledate nešto što drugdje nema. Da sam fotkala sve proizvode na vrijeme mogla sam već biti na više od pola puta.sigh onion

Mislim da će ovo biti zabavni projektić, zar ne? Stay tuned, treći rođendan mog bloga je sve bliže i bliže, a s time i darivanje.xmas cheer onion

milke collage

 

About sanasorey

Hello ;) I will be writing with alias, Sana Sorey. I'm from Croatia,born on 7.11.1988., and a really stubborn scorpion. I'm a real bookworm, especially for vampire and fantasy novels, also a big fan of Anime and Manga....i love black color, metal, goth and rock music....i watch a lot of tv series and love a good action or comedy movie, also i'm a gamer as well, too bad i dont have Play station...i probably wouln't leave the room then :p I can with the most confidence say that i passed a lot of crap in my life and i'm pretty much sure that's still just a tip of the iceberg what the future life have in store for me. I started few projects on my own: 1. helping/giving advice/support to depressed people - abused teenagers (just for being different then anyone else), some funny and random post or advice from life exp. 2. reviewing cosmetics, books and other stuff 3. promoting other people - their job or hobbies ( making unique jewellery at home, bags, crochet, tattoos, drawings, ect.) 4. reviews of snacks and sweets :) ......and working on starting more themes plus going back to write on both languages - English and Croatian :) If you want to know little more about me, visit this link ---> https://shadowdaleraven.wordpress.com/about/
This entry was posted in Hrvatski jezik - Recenzije slatkiša i grickalica :), Recenzije čokolada i čokoladnih proizvoda and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Milkamanija – moraš probati sve – recenzija prvih 4 – mliječna, oreo, karamela i triolada :)

  1. Jasmina Stosic says:

    Sad mi nije dobro od zelje :/ sve ih tamanim i ne nalazim im mane uopste …ni mrvicu

  2. Hanna Ruza M says:

    Karamela, najbolja. Doslovno ju ne mogu prestati jesti. Ostale isto volim ali ova mi je najjjj

  3. Maida says:

    Oreo mi je omiljena od ovih sto si navela. Karamelu inace volim, ali Milka karamela mi ne pase, preslatka, izgubi se zbog fila tj kreme okus kakaa. Zaobilazim je.

  4. Arabela says:

    Vjerovala ili ne ja tek nedavno probala Oreo i genijana mi je, bolje da je nisam ni probala jer bi je mogla svaki dan jesti. Karamelu ne volim nikako i nigdje tak da nisam probala niti nebum 😀

Leave a comment